martes, 29 de mayo de 2007

REFLEXIÓ CAPITOLS 5 I 6


QUANTS APRENENTATGES SIGNIFICATIUS!!!!!!!

Bé doncs, començaré dient que aquests dos capitols m'han paregut molt interessants, ja que et donen moltes raons perquè utilitzes Software lliure!!!!!

per exemple, tots sabem que el Word (Software privatiu) ens resulta un bon programa per a crear textos i escrits, però no cal oblidar que tenim també el open office ( Software lliure), que és tant ventajós com el Word. per una part és molt fàcil d'utilitzar, és a dir, el pot utilitzar tothom. i cal dir que et permet guardar els documents que hages fet en el mateix format que el Word!!!
Bér, el capitol 5 també parla dels avantatges del clic i sobretot del Jclic (el qual està més actualitzat), ja que és un gran recurs didàctic, perquè et permet ttreballar diversos temes a través d'activitats que alhora de ser educatives són divertides per als nens i les nenes.
també es fa referència al paint i sobretot al kidpix (lliure), els quals permeten als nens i a les nenes que desenvolupen la seua creativitat, i la seua imaginació.
més endavant també ens parla dels programes de presentació, tipus impress o power point, els quals sóm de fàcil utilització, tant per als professors com per als nens.
en aquest capitol 5 es fa referència als programes de tractament de la imatge, com per exemple, el Gimp, el qual és un programa lliure i és molt útil, ja que a traves d'aquest pots retocar una imatge, tallar-la modificar-la, etc.
més endavant, se'ns donen els recursos que podem utilitzar en les 3 àrees curriculars de l'etapa d'Infantil; és a dir, en l'àrea de descoberta d'un mateix, en l'àrea de descoberta de l'entorn, i en l'àrea d'intercomunicació i llenguatge.

finalment, diré que en el capitol 6 se'ns donen uns exemples d'experiències dodàctiques, i de com poder treballar amb les TIC una gran quantitat de temes .
per exemple, ens comenta que els nen i les nenes poden utilitzar el paint o kidpix, el open office i la càmera digital per a dibuixar-se i escriure el seu nom.
bé, per a finalitzar diré que estic orgullosa d'haver llegit aquests capitols del llibre, ja que m'han aclarit molts dubtes, i m'han donat idees de com utilitzar i sobretot de com aconseguir INTEGRAR LES TIC EN EL CURRICULUM D'INFANTIL!!!!!!!!!!!!!

No hay comentarios: